Τρίτη 11 Μαΐου 2010

οι ημέρες της αφθονίας μας (σχεδόν) έχουν τελειώσει


"Υπάρχουν καιροί ευμάρειας και ευτυχίας. Στην καθημερινότητα εισβάλλει η περιπέτεια, οι εμπνέυσεις πολλές, όπως και συνομιλίες και οι ιδέες. Τα κορίτσια σου κόβουν την ανάσα, οι μουσικές σε ενθουσιάζουν, τα χημικά ξημερώματα είναι μαγευτικά και το ποτό και το φαί ρέουν σε αφθονία. Βρίσκεις το σύμπαν και τη ζωή εν γένει σχεδόν συμπαθητικά με λίγα λόγια.
Υπάρχουν και καιροί ζόφου. Πηχτού και έρποντα σαν εγγλέζικη ομίχλη. Καιροί μουδιάσματος και επαναλαμβανόμενης αποχάυνωσης. Τα σχέδια ματαιώνονται, η γκλάβα δε κατεβάζει ιδέες, το στομάχι σφίγγεται, ο γκομενός σου πάει με άλλην. Το πρώτο πράγμα που αντικρύζεις μόλις βγαίνεις απο το σπίτι σου είναι μπάτσοι και αναρωτιέσαι και πότε θα τους δεις κ σπίτι σου, οι μπάφοι είναι αλβανικοί και έχεις την ολοένα και αυξανόμενη υποψία ότι αυτή η μυρωδιά σκατίλας δεν είναι τοπικό φαινόμενο αλλά πρόκειται για την ίδια την ανάσα του σύμπαντος που καθώς ασθμαίνει, διαπερνά τις αισθήσεις μας.
Απ΄ότι φαίνεται οι μέρες που βιώνουμε ανήκουν στη δεύτερη περίπτωση.
Το σκοτεινό πειραματικό φολκ του γαλλου 202 project (http://www.myspace.com/202project) και τα dark wave ηχοτοπια του αθηναίου Adam:is θα είναι ίσως μια ταιριαστή μουσική ένδυση του κλίματος των ημερών. Την Πέμπτη 13/05 στο guerrilla cinematography (νεμεας 8, σεπόλια) ώρα 21:30."


www.tiltrecordings.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου