Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Lawrence English/Spyweirdos live@Residents 3/12



Δελτίο Τύπου
Lawrence English
+
Spyweirdos
Live στο Residents bar
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου



 Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ambient/noise/field recording ήχου και o ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Room 40, ο Lawrence English, από τo Brisbane της Αυστραλίας, μας επισκέπτεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσει μια και μοναδική ζωντανή εμφάνιση στο Residents bar.

Το σύνολο της δισκογραφίας του English χαρακτηρίζεται από μία εκλεκτική επιλογή αποτελεσμάτων χρόνιας αισθητικής έρευνας. Το έργο του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πεδίο-χώρο,την αντίληψη και τη μνήμη χρησιμοποιώντας ποικίλες προσεγγίσεις όπως οι ζωντανές εμφανίσεις ή οι οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, το κύριο καλλιτεχνικό μέλημα του Lawrence English είναι η διαρκής αναζήτηση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ της μουσικής και του περιβαλλοντικού ήχου. Το έργο του θέτει υπό αμφισβήτηση τις καθιερωμένες σχέσεις του ήχου και της φόρμας, υποχρεώνοντας έτσι τα field recordings να συνυρπάξουν αρμονικά με εντελώς διαφορετικής προέλευσης μουσικά υλικά. Με τους παραπάνω τρόπους ο English τελικά καταφέρνει και επιτρέπει στον ακροατή να αντιληφθεί την μουσική του,ελεύθερα, χωρίς κανένα περιορισμό βασιζόμενος αποκλειστικά στις προσωπικές του εμπειρίες-βιώματα.

Οι μουσική του Lawrence English εκτός από την Room 40 έχει κυκλοφορήσει και από άλλες εξίσου σημαντικές εταιρείες όπως η Touch, η 12k, η Winds Meusure κτλ. Το παγκοσμίου φήμης μουσικό περιοδικό Wire αναφέρθηκε στην μουσική του τονίζοντας ότι “η χρήση του χώρου και της σιωπής είναι αξιοσημείωτη”.

Πριν από τον Lawrence English, ο Spyweirdos κατά κόσμον Σπύρος Πολυχρονόπουλος θα παρουσιάσει ζωντανά, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το καινουργιό του άλμπουμ με τίτλο “Ten letters” που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Creative Space.

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Η ενασχόλησή του με την μουσική και τη σύνθεση ξεκίνησε το 1993. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει ασχοληθεί πολύπλευρα με το θέμα του ήχου, αφενός ως μουσική αφετέρου επιστημονικά.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα projects κι έχει ασχοληθεί με αρκετά μουσικά είδη, κυρίως μέσω συνεργασιών, χωρίς να αφήνει πολύ συχνά πίσω του τον ηλεκτρονικό ήχο. Βοήθησε σε τεχνικές και τεχνολογικές γνώσεις για την ελληνική συμμετοχή στην Biennale της Βενετίας του 2008. Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με παραγωγή (mastering) άλμπουμ και ακουστική χώρων studio καθώς και high-end χώρων ακρόασης στέρεο και πολυκαναλικών συστημάτων. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και workshops σχετικά με νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης, μουσικά προγράμματα, νέες τεχνολογίες σύνθεσης μουσικής και ψηφιακού ήχου.

Μουσικές Συνεργασίες :
Alva Noto (Germany/Raster Noton) , Murcof (Mexico/the Leaf records) , Panacea (Germany/Ad Noiseam) , John Mourjopoulos (Greece/Ano Kato Records), Funckarma (Holland/Delicatessen records,On records) , Ollie Olsen (Australia/PsyHarmonics,Creative Space) , Floros Floridis (Greece/Ano Kato Records), B. Fleischmann (Germany/morr music) , Hecq (Germany/Hymen Records,Metropolis) , Horchata (USA/ Ad Noiseam) , Traject (Iceland/ Special Material) , Mad EP (USA/ Ad Noiseam) , Snog (Australia/ Metropolis Records) ,Wilt (USA/Ad Noiseam) , Larvae (USA/Ad Noiseam) , Nam Shub Of Enki (Australia / Weird Music Society, Creative Space) , Metropol (Spain/Hymen, Creative Space) , Hecq ( Germany / Hymen Records).



Η είσοδος είναι δωρεάν.
Ώρα έναρξης 22.00


www.last.fm/user/melotronlive
www.myspace.com/melotronproductions
www.twitter.com/melotronlive
www.myspace.com/room40
www.last.fm/label/room+40
www.room40.org
www.spyweirdos.com
www.myspace.com/residents1999

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου